Het aspergeseizoen is er!
Asperges zijn een van onze favoriete lentegroenten. Ze zijn lekker en veelzijdig. Je kan ze gebruiken in soepen, in ovenschotels, grillen, ook lekker in risotto, gratin en pasta.
Asperges zijn een van onze favoriete lentegroenten. Ze zijn lekker en veelzijdig. Je kan ze gebruiken in soepen, in ovenschotels, grillen, ook lekker in risotto, gratin en pasta.
De winter is voorbij en de tuinier warmt zijn hart aan de lente. Vogels zingen, sapstromen komen op gang en de knoppen staan op springen. Tijd voor vernieuwing en nieuwe energie.
Weinig mensen zullen deze eetbare bloem kweken, je vindt hem overal terug in de natuur.
De eerste lentezon geeft mij zaai- en tuinkriebels.
De lekkerste stoofpotjes pruttelen graag traag. Ze zijn het wachten meer dan waard!
Een quiche is een hartige taart . De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room.
Geen voedselverspilling meer - No food to waste! Veel eetbare delen van groenten en fruit worden weg gegooid en ook restjes belanden in de vuilnisbak.
Prei is een veelzijdige en pittige smaakmaker die je onder andere kan gebruiken in soep, ovenschotel, taart, quiche en stoemp.
Dit jaar heb ik heel wat plannen om gemakkelijke, onderhoudsvriendelijke en plaagresistente gewassen te kweken. Eetbare bloemen, veel kruiden en leuke nieuwigheden.
Heerlijke soepen om je lekker aan op te warmen met je favoriete groenten.