Het ganse jaar door worden aardappelen gegeten bij allerlei gerechten.
Stovember - november is stoofpotjestijd!
Stoofpotjes met vlees, gevogelte of vegetarisch zijn hartverwarmend in donkere en koude tijden.
Zaden oogsten - kleine moeite!
In elk zaadje zit een nieuwe plant. Oogst zaden uit de tuin en kweek volgend jaar een nieuwe generatie!
Ook na de zomer kan je eten wat de moestuin biedt. Ideaal bij koud weer zijn ovenschotels, niet alleen lekker en gezond, je kan ze ook op voorhand maken.
Het lekkerste witloof kweek je zelf!
Het witte goud, een typisch Belgisch product, is makkelijk zelf te kweken.
Tomatenzaden oogsten en bewaren
Neem volledig rijpe vruchten van gezonde planten.Lepel de zaden met het vruchtvlees uit de tomaat.Doe de zaden in een glas en sproei er water over. Dek het glas af met huishoudfolie. De slijm- en kiemremmende laag zal loslaten van de zaden. De zaden zinken naar de bodem van het glas.Dit proces duurt tot twee dagen.Giet in een zeef en spoel...
Kruiden zijn makkelijk te kweken en kunnen in elk klein hoekje groeien, mits het zonnig en warm is.
Bemest en geef volop water de dag voor je vertrekt op vakantie. Mulch om snelle uitdroging te voorkomen.Vraag een buurman om regelmatig de plantjes water te geven.Verwijder alle uitgebloeide en net geopende bloemen.Zorg voor voldoende verluchting in de serre.Verzamel alle bloembakken en potplanten op een beschaduwde en beschutte plaats. Geef ze...
De zomer is eindelijk in het land. Er is niets leuker dan een avond op het terras door te brengen met lekker eten en goede vrienden. De grote honger kan je stillen met lekkere en originele BBQ-hapjes.
You are jamtastic!
Bewaar het beste fruit van nu voor morgen en maak er lekkere confituur, gelei of chutney mee!