Kip met champagnesaus

4 kippenbillen

2 kipfilets

500 gram paddenstoelen naar eigen keuze (kastanjechampignons, cantharellen...)

3 sjalot, gesnipperd

3 teentjes look, gesnipperd

water

1/2 prei, gesnipperd

2 wortelen, grof gehakt

300 ml kippenbouillon

300 ml champagne (of processeco of cava)

300 ml volle room

boter

peper

zout

decoratie: gesnipperde peterselie.


Kook de kippenbillen en -filet gaar in water met de prei en wortelen. Laat het vlees een uur rusten in de bouillon. Zeef de bouillon en houd deze bij. Verwijder het vel van de kippenbillen en verdeel de kip in gelijke hapklare stukken.

Stoof de sjalot en look aan in boter. Blus met champagne en bouillon. Laat tot de helft inkoken.

Voeg de room toe en laat opnieuw tot de helft inkoken. Kruid naar wens met peper en zout.

Doe de kip in de champagnesaus. Bak de champignons in ruim boter en voeg ze toe.

Serveer met gesnipperde peterselie.