Pasta uit de oven met mozarella en tomaatjes
voor de saus:
1 kilo kleine tomaten, gehalveerd
2 teentjes look
1 rode ui, gesnipperd
grof zeezout
peper
oregano
olijfolie
1 eetlepel mascarpone
pastaschotel:
150 gram tagliatelle, beetgaar gekookt
10 kleine tomaatjes in schijfjes gesneden
plakjes mozarellakaas
gedroogde oregano
decoratie: rucola
Plaats de kleine tomaatjes op een bakplaat met de snijkant naar boven, voeg de gesnipperde ui en look toe. Besprenkel met olijfolie en kruid naar wens met peper, grof zeezout en oregano. Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Haal de tomaten uit de oven en mix ze fijn tot een gladde saus. Meng de mascarpone onder de tomatensaus en voeg de tagliatelle toe. Doe de pasta met saus in een ovenschotel en verdeel plakjes tomaat en plakjes mozarella erover.
Bestrooi met oregano en zet de schotel nog 10 minuten in de oven op 180 graden.
Serveer met rucola.