Aardbeienbavarois

1 rol zanddeeg

250 gram aardbeien

250 ml room

4 gelatineblaadjes

2 eetlepels citroensap

75 gram suiker

2 zakjes vanillesuiker

garnituur: aardbeien en blauwe bessen


Rol het zanddeeg met bakpapier uit op de bodem van een springvorm of gebruik kleine spingvormpjes. Snij de randjes af tot de bodem van de springvorm volledig bedekt is. Bak het deed gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Week de gelatine in koud water. Ondertussen mix je de aardbeien en voeg je citroensap toe. 

Zeef het zap en warm het kort op. Voeg de gelatine toe en laat deze in het aardbeiensap smelten.

Klop de room met suiker en vanillesuiker tot een lobbige massa. Meng het aarbeiensap onder de opgeklopte room en schep ze op de zanddeegbodempjes. Laat minstens 3 uur afkoelen in de koelkast.

Garneer met aardbeien en blauwe bes.