Tomatengembersaus met brunoisegroenten

2 uien, fijngesneden

2 takjes selder, fijngesneden

2 wortelen, in blokjes

2 kg tomaten, gepeld en in stukken gesneden

2 eetlepels bloem

2 blokjes groentenbouillon

2 cm verse gember

1 klein blikje tomatenpuree

voor de afwerking:

1 komkommer, in brunoise gesneden

1 gele courgette, in brunoise gesneden

2 tomaten, gepeld en ontdaan van pitjes in brunoise gesneden

peper en zout


Stoof de ui, wortelen en selder aan in boter. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe. Laat goed doorstoven en strooi de bloem er over en laat even meestoven. Voeg de bouillonblokjes toe.

Voeg de gember toe en laat zachtjes een half uur sudderen met gesloten deksel. Haal de saus door een fijne puntzeef of mix ze.

Bak in wat boter de komkommer en courgette aan. Kruid met peper en zout. Voeg op het einde de tomatenbrunoise toe.

Leg op elk bord een bedje van brunoisegroenten en lepel de tomatengembersaus er rond. Lekker met gebakken vis.

Je kan de saus ook invriezen of in gestereliseerde bokalen bewaren.