Fisherman’s Pie
800 gram vis (kabeljauw en zalm in dit recept) in stukken gesneden
150 gram roze garnalen
250 gram champignons, in plakjes gesneden
100 ml witte wijn
40 gram melkerijboter
40 gram bloem
150 ml volle room
150 ml volle melk
250 ml visbouillon
800 gram bloemige aardappelen
boter
muskaatnoot
peper
zout
Gaar de vis gedurende 10 minuten in de visbouillon met de witte wijn. Haal de vis uit de bouillon, zeef de bouillon en houd apart.
Bak de champignons in ruim boter.
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en pureer ze. Voeg melk, boter, peper en muskaatnoot toe en stamp tot een smeuïge puree.
Maak een roux met melkerijboter en de bloem, voeg visbouillon toe en de room en roer tot een smeuïge saus. Kruid naar wens met peper en zout.
Let de vis in een ovenschaal, verdeel er de champignons en roze garnalen over en schenk de saus er over. Leg de puree bovenaan de schotel.
Gratineer in de oven en serveer.