Lasagna alla ragù di espresso

voor de ragù:

1 kilo gemengd gehakt

2 sjalot, fijn gesnipperd

4 teentjes look, gesnipperd

1 gele paprika, in brunoise gesneden

1 eetlepel tijm

1 eetlepel paprikapoeder

2 blaadjes laurier

400 gram tomatenblokjes

100 gram tomatenpuree

1 kopje sterke koffie

boter

voor de kaassaus:

2 eetlepels boter

2 eetlepels bloem

200 ml melk

50 gram emmental

peper

muskaatnoot


16 vellen lasagna

50 gram mozarella


Stoof de sjalot en gele paprika aan in boter, voeg het gehakt toe en bak rul.

Voeg de gesnipperde look, paprikapoeder, tomatenpuree en tijm toe en roer goed door. Daarna voeg je de tomatenblokjes , laurier en de sterke koffie toe.

Laat 30 minuten verder garen op een laag vuurtje.

Maak een kaassaus met boter, bloem, melk en emmentalkaas.

Leg afwisselend in een ovenschotel de ragù, kaassaus en lasagnevel. Herhaal en eindig met een laag ragù en mozarellakaas.

Bak gedurende 35 minuten in de oven op 180 graden.