Vispan met bladerdeegkorst
600 gram kabeljauwfilet, in blokjes gesneden
300 gram zalmfilet, in blokjes gesneden
500 gram mosselen
1 tak selder, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
1 rol bladerdeeg
100 ml witte wijn
60 gram bloem
60 gram boter
1 eigeel
peper
zout
muskaatnoot
boter
Stoof de ui en selder aan in boter, kruid met peper en zout en voeg de mosselen toe. Van zodra de mosselen volledig open zijn, haal je ze van het vuur. Hou het mosselvocht bij en doe de mosselen uit de schelpen.
Leg de vis en mosselen in een ovenschaal.
Maak een roux van boter, bloem en het mosselvocht. Kruid met peper en muskaatnoot.
Giet de saus over de vis en mosselen. Bedek met de bladerdeeg en maak met een scherp mesje inkepingen in het deeg. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel.
Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.