Vispan met bladerdeegkorst

600 gram kabeljauwfilet, in blokjes gesneden

300 gram zalmfilet, in blokjes gesneden

500 gram mosselen

1 tak selder, gesnipperd

1 ui, gesnipperd

1 rol bladerdeeg

100 ml witte wijn

60 gram bloem

60 gram boter

1 eigeel

peper

zout

muskaatnoot

boter


Stoof de ui en selder aan in boter, kruid met peper en zout en voeg de mosselen toe. Van zodra de mosselen volledig open zijn, haal je ze van het vuur. Hou het mosselvocht bij en doe de mosselen uit de schelpen.

Leg de vis en mosselen in een ovenschaal.

Maak een roux van boter, bloem en het mosselvocht. Kruid met peper en muskaatnoot.

Giet de saus over de vis en mosselen. Bedek met de bladerdeeg en maak met een scherp mesje inkepingen in het deeg. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel. 

Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.