Witloof met zalm, paprika en dragon

6 stronkjes witloof, gaar gekookt en goed uitgelekt

6 sneetjes gerookte zalm

voor de paprikasaus met dragon:

3 rode paprika

1 uien, grof gesneden

1 teentje look

1 takje tijm

olijfolie

30 gram boter

30 gram bloem

150 ml melk

7 blaadjes (Mexicaanse) dragon, gesnipperd

50 gram gemalen kaas


Plaats de paprika met de ui, tijm en look in een ovenschaal.

Rooster ze gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden op grillfunctie. Draai regelmatig de paprika om zodat ze aan alle zijden geroosterd zijn.

Haal de takjes tijm uit de schaal. Vil en ontpit de paprika. Dit gaat makkelijker als je ze eerst een half uurtje in een gesloten plastic zakje doet.

Doe een scheut olijfolie in een kookpot en voeg de look en paprika toe. Stoof gedurende 10 minuutjes en mix de massa.

Maak een roux met boter en bloem. Voeg melk toe en roer goed door. Voeg de paprikasaus, gemalen kaas en dragon toe.

Omwikkel het witloof met de zalm. Stort de saus over de witloof rolletjes en voeg nog wat kaas toe.

Gratineer gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.