Ovenschotel met krieltjes en gehaktballen

500 gemengd gehakt

1 ei

2 eetlepels paneermeel

1 theelepel ras el hanout

mosterd

boter

peper

zout


1 ui, gesnipperd

2 tomaten, in blokjes gesneden

2 teentjes look, gesnipperd

1 theelepel cayennepeper

500 gram krieltjes, gekookt en gepeld

200 ml volle room

50 gram geraspte kaas

boter

peper

zout

decoratie: gesnipperde basilicum

Meng het gehakt met het ei, paneermeel, ras el hanout en mosterd. Kruid naar wens met peper en zout en rol balletjes. Bak de balletjes kort goudbruin aan in boter.

Stoof de ui in boter. Voeg de tomaten, look, cayennepeper, krieltjes en room toe. Kruid naar wens met peper en zout. Laat een kwartier inkoken.

Verdeel het krieltjesmengsel over een ovenschotel en leg de gehaktballen er op. Bestrooi met gemalen kaas en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Serveer met gesnipperde basilicum.