Ovenschotel met spinazie en eitjes

500 gram spinazie, gewassen

1 teentje look, gesnipperd

1 rode ui, gesnipperd

1,5 kilo aardappelen

8 eieren, gekookt en gepeld

boter

peper

zout

muskaatnoot

melk

voor de saus:

5O gram boter

50 gram bloem

melk

100 gram gemalen kaas

50 gram gratinkaas

peper

muskaatnoot


Kook de aardappelen gaar in gezouten water, stamp ze, voeg boter en melk toe en kruid naar wens met peper en muskaatnoot.

Stoof de ui en look aan in boter en doe er de spinazie bij. Roer regelmatig om tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.

Maak een roux met boter, bloem en melk. Voeg de gemalen kaas toe.

Leg in een ovenschotel de puree, daarop de gestoofde spinazie en de eitjes. Schenk er de kaassaus over. Verdeel de gratinkaas over de schotel en gratineer in een voorverwarmde oven.