Ovenschotel met spinazie en eitjes
500 gram spinazie, gewassen
1 teentje look, gesnipperd
1 rode ui, gesnipperd
1,5 kilo aardappelen
8 eieren, gekookt en gepeld
boter
peper
zout
muskaatnoot
melk
voor de saus:
5O gram boter
50 gram bloem
melk
100 gram gemalen kaas
50 gram gratinkaas
peper
muskaatnoot
Kook de aardappelen gaar in gezouten water, stamp ze, voeg boter en melk toe en kruid naar wens met peper en muskaatnoot.
Stoof de ui en look aan in boter en doe er de spinazie bij. Roer regelmatig om tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
Maak een roux met boter, bloem en melk. Voeg de gemalen kaas toe.
Leg in een ovenschotel de puree, daarop de gestoofde spinazie en de eitjes. Schenk er de kaassaus over. Verdeel de gratinkaas over de schotel en gratineer in een voorverwarmde oven.