Gegratineerde mosselen
2 kilo mosselen, schoongemaakt en gespoeld
1 ui, gesnipperd
2 takken selder, in stukjes gesneden
2 teentjes look, gesnipperd
2 eetlepels peterselie, gesnipperd
50 gram bloem
50 gram Parmigiano, geraspt
1 eigeel
200 ml volle melk
25 gram boter (voor de saus)
25 gram kruidenboter (voor de saus)
50 gram boter (voor de mosselen)
150 ml kookvocht mosselen
peper
zout
Stoof de ui en selder aan in boter en voeg de mosselen toe. Kruid met peper en zout. Kook ze tot alle schelpen open staan.
Haal de mosselen uit de schelpen en hou de helft van de schelpen bij, zet de mosselen apart. Zeef het kookvocht en hou 150 ml opzij.
Maak een roux van kruidenboter, boter, 50 gram bloem, het kookvocht van de mosselen en de melk. Haal de saus van het vuur, klop het eigeel toe en de Parmigiano erdoor. Kruid naar wens met peper.
Meng de peterselie met de look.
Schep de saus over de mosselen en bestrooi met het peterselie-lookmengsel.
Gratineer de mosselen gedurende 4 minuten in de oven onder de grill.