Bavarois van gele kiwi

4 rijpe gele kiwi's, geschild en in blokjes

75 gram fijne suiker

1 zakje vanillesuiker

300 ml volle melk

3 eierdooiers

150 ml slagroom, opgeklopt

3 blaadjes gelatine


Pureer de kiwi's en voeg 25 gram fijne suiker toe. Breng aan de kook. (als je bavarois maakt van kiwi of ananas, dien je het fruit eerst te koken om de enzymen kapot te maken, zoniet heb je geen binding met de gelatine). Laat het fruit afkoelen en zeef de vloeistof.

Meng de eierdooiers met 50 gram suiker en het zakje vanillesuiker. Klop tot een witte massa.

Breng de melk tot aan het kookpunt en voeg het toe aan het eiermengsel. Zet de kom au bain marie op het vuur op het kookpunt, tot het mengsel een dikke massa wordt.

Los de gelatine op in water en roer het onder het eier-melkmengsel. Voeg dan het kiwisap toe.

Laat afkoelen.

Meng het opgeklopt slagroom onder het kiwimengsel, doe het in de gewenste vorm en laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.