Winterlasagna
400 gram zoete aardappel, geschild, in dunne plakjes gesneden en gekookt
400 gram witloof, fijn gesnipperd
400 gram gemengd gehakt
6 vellen lasagna
1 ui, gesnipperd
2 teentjes look, gesnipperd
400 ml tomatensaus
30 gram boter
30 gram bloem
200 ml volle melk
75 gram geraspte kaas
50 gram gratinkaas
peper
muskaatnoot
boter
Stoof de ui in boter. Voeg witloof, look en gehakt toe en roerbak gedurende 15 minuten. Voeg de tomatensaus toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Maak een kaassaus met de boter, bloem, melk en gerapste kaas. Kruid met peper en muskaatnoot.
In een ovenschaal leg je laagjes: zoete aardappel, de gehakt-witloofsaus, kaassaus en lasagnavellen. Herhaal en sluit af met gehaktsaus en zoete aardappel. Bestrooi met gratinkaas.
Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.