Winterlasagna

400 gram zoete aardappel, geschild, in dunne plakjes gesneden en gekookt

400 gram witloof, fijn gesnipperd

400 gram gemengd gehakt

6 vellen lasagna

1 ui, gesnipperd

2 teentjes look, gesnipperd

400 ml tomatensaus

30 gram boter

30 gram bloem

200 ml volle melk

75 gram geraspte kaas

50 gram gratinkaas

peper

muskaatnoot

boter


Stoof de ui in boter. Voeg witloof, look en gehakt toe en roerbak gedurende 15 minuten. Voeg de tomatensaus toe en laat nog 5 minuten sudderen.

Maak een kaassaus met de boter, bloem, melk en gerapste kaas. Kruid met peper en muskaatnoot.

In een ovenschaal leg je laagjes: zoete aardappel, de gehakt-witloofsaus, kaassaus en lasagnavellen. Herhaal en sluit af met gehaktsaus en zoete aardappel. Bestrooi met gratinkaas.

Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.