Citroencake met vulling lemon curd

2 citroenen

150 gr boter, op kamertemperatuur

170 gr suiker

250 gr zelfrijzende bloem

3 eieren

100 ml lemon curd

optioneel: schijfjes citroen en citroengelei


Verwarm de oven voor op 160 graden.

Rasp de schil van de citroenen en pers de citroenen uit. Klop de boter met de suiker en eieren op.

Voeg zelfrijzende bloem toe, citroensap en de citroenrasp. Klop met een garde 3 minuten tot een luchtig beslag.

Beboter en bebloem de cakevorm en giet het de helft van het beslag er in. Leg nu een laagje lemon curd op het deeg. Vul aan met de rest van het beslag.

Bak 60 minuten in de oven.

Optioneel: leg schijfjes citroen die je even in bloem hebt gedopt op de cake. Als de cake gebakken is, kan je de schijfjes instrijken met citroengelei die je even hebt opgewarmd.