Gegratineerde risotto met pompoen en gehaktballetjes

300 gram pompoen, in blokjes gesneden

1 rode ui, gesnipperd

2 teentjes look, gesnipperd

2 x 50 gram Parmigiano, geraspt

250 gram risottorijst

100 ml witte wijn

700 ml water

1 blokje groentebouillon

olijfolie

peper

zout


voor de gehaktballetjes

500 gram rundergehakt

1 ei

60 gram paneermeel

1 eetlepel mosterd

boter


decoratie: peterselie, gesnipperd


Stoof de ui, pompoenblokjes en look aan in ruim olijfolie. Voeg de risottorijst toe en roerbak tot de korrels glazig zijn.

Blus met witte wijn en voeg water en bouillon toe. Laat 25 minuten garen op een middelhoog vuur en roer regelmatig om. 

Werk ondertussen het gehakt op met ei, paneermeel en mosterd. Rol kleine balletjes en bak ze goudbruin in boter.

Meng 50 gram Parmigiano onder de risotto en verdeel over een ovenschaal. Leg de gehaktballetjes op de schotel en bestrooi met 50 gram Parmigiano.

Grill kort in de voorverwarmde oven op 220 graden tot je een mooi korstje krijgt

Dien op met gesnipperde peterselie.