Bloemkoolquiche met gehakt

400 gram gemengd gehakt

300 gram bloemkool, gekookt

1 rol bladerdeeg

1 ui, gesnipperd

2 teentjes look, gesnipperd

30 gram bloem

30 gram boter

100 ml volle melk

2 eieren

2 eetlepels volle room

boter

muskaatnoot

peper

zout


Leg het bladerdeeg in een ovenschaal. Bak het gedurende 10 minuten blind in een voorverwarmde oven op 180 graden. Stoof de ui en look aan in boter. de Verdeel het gehakt en de gestoofde ui en look over het bladerdeeg. 

Maak een bechamelsaus met de boter, bloem en melk. Kruid met peper en muskaatnoot. Roer de gekookte bloemkool er onder. Verdeel de bloemkool met de saus over het gehakt. 

Kluts de eieren met de room, kruid met peper en zout en verdeel over de schotel.

Plaats in de oven (180 graden) gedurende 20 minuten.