Duo mousse oreo & chocolade

voor de oreomousse:

6 oreo koekjes, fijngemaakt in de keukenmachine

200 ml volle slagroom

2 blaadjes gelatine

1 zakje slagroomversteviger

2 zakjes vanillesuiker


voor de chocomousse:

100 gr pure chocolade

2 eigelen

4 eiwitten, opgeklopt met 20 gr bloemsuiker

30 gr boter

50 ml room

Decoratie: enkele oreokoekjes


Oreomousse:

Week de gelatine in water gedurende minstens 10 minuten. Klop de slagroom op met de slagroomversteviger en de vanillesuiker. Mix de fijngemaakte oreo erbij. 

Knijp de gelatine uit en verwarm deze 15 seconden in de microgolfoven. Laat afkoelen in een koude kom. Voeg de gelatine toe aan de geklopte oreo-slagroom en roer goed door.

Chocomousse:

Smelt de boter en giet de room en chocolade erbij.

Als de chocolade gesmolten is, roer je het eigeel eronder.

Laat het chocolademengsel op kamertemperatuur komen. Daarna pas meng je voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoor.

Verdeel in potjes en laat enkel uren opstijven in de koelkast.

Vul glaasjes met een laagje chocomousse en een laagje oreomousse. Decoreer met een oreokoekje.