Cannelloni alla parmigiana con ragù
250 gram cannelloni
500 gram rundergehakt
1 ui, gesnipped
2 teentjes look, gesnipperd
1 wortel, in kleine brunoise gesneden
300 gram tomatensaus
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel oregano
2 blaadjes laurier
50 gram melkerijboter
50 gram bloem
200 ml volle melk
50 gram Parmigiano, geraspt
boter
muskaatnoot
peper
zout
Stoof de ui, wortel en look aan in boter. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Vervolgens de tomatensaus toevoegen en kruiden met paprikapoeder, cayennepeper, laurier en oregano. Laat de saus een half uur sudderen op een laag vuur.
Maak een bechamelsaus met de melkerijboter, bloem en volle melk, kruid met peper en muskaatnoot en roer tot een gladde saus. Voeg de Parmigiano toe en roer door de bechamel.
Vul de cannollini met de ragu - vleessaus. Leg ze in een ovenschaal en schenk de resterende saus over de cannelloni.
Schenk de Parmigianosaus over de cannelloni.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven bij 175 graden.
Verwijder de aluminiumfolie en gratineer de schotel.