Cannelloni alla parmigiana con ragù

250 gram cannelloni

500 gram rundergehakt

1 ui, gesnipped

2 teentjes look, gesnipperd

1 wortel, in kleine brunoise gesneden

300 gram tomatensaus

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel oregano

2 blaadjes laurier

50 gram melkerijboter

50 gram bloem

200 ml volle melk

50 gram Parmigiano, geraspt

boter

muskaatnoot

peper

zout


Stoof de ui, wortel en look aan in boter. Voeg het gehakt toe en bak het rul. 

Vervolgens de tomatensaus toevoegen en kruiden met paprikapoeder, cayennepeper, laurier en oregano. Laat de saus een half uur sudderen op een laag vuur. 

Maak een bechamelsaus met de melkerijboter, bloem en volle melk, kruid met peper en muskaatnoot en roer tot een gladde saus. Voeg de Parmigiano toe en roer door de bechamel.

Vul de cannollini met de ragu - vleessaus. Leg ze in een ovenschaal en schenk de resterende saus over de cannelloni.

Schenk de Parmigianosaus over de cannelloni. 

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven bij 175 graden.

Verwijder de aluminiumfolie en gratineer de schotel.