Winterschotel met boerenworst

400 gram pompoen, in reepjes gesneden

4 aardappelen, in plakjes gesneden

2 pastinaken, geschild en in reepjes gesneden

4 klossen witloof

1 rode ui, in ringen gesneden

2 eetlepels gedroogde tijm

4 boerenworsten

3 eetlepels bloem

200 ml volle melk

100 gram mozarella, geraspt

2 eieren

olijfolie

peper 

zout 

nootmuskaat


Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de worsten, groenten en aardappelen op een bakplaat met bakpapier. Kruid met tijm en besprenkel met olijfolie. Rooster gedurende 25 minuten in de oven.

Leg de groenten onderaan in een ovenschaal en de worsten er boven op.

Klop de bloem op met melk, eieren en mozarella. Kruid het beslag met peper, zout en muskaatnoot.

Giet het beslag over de ovenschotel. Laat nog 25 minuten garen in de oven.