Gevulde kokosnoot met vogelvoer

De kokosnoot is een duurzaam systeem om vogelvoer in aan te bieden. Wanneer de vogels ze leeggegeten hebben, kan u ze telkens hergebruiken en vullen naar wens.


halve kokosnoot, voorzien van een gaatje met touwtje er door

notenboter

zaden en pitjes


voor de notenboter:

150 gram okkernoten

30 ml zonnebloemolie


Leg de noten (zonder schaal) op een bakplaat met bakpapier. Rooster de noten gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Schep halverwege de baktijd de noten om.

Laat de noten afkoelen en rol ze door je handen, zo zullen de meeste velletjes van de noten er af vallen. Doe ze in de keukenmachine en mix ze fijn. Voeg de zonnebloemolie toe. Mix verder tot je een homogeen mengsel krijgt.


afwerking:

Vul de halve kokosnoot afwisselend met de notenboter en de zaden en pitten.