Gevulde kokosnoot met vogelvoer
De kokosnoot is een duurzaam systeem om vogelvoer in aan te bieden. Wanneer de vogels ze leeggegeten hebben, kan u ze telkens hergebruiken en vullen naar wens.
halve kokosnoot, voorzien van een gaatje met touwtje er door
notenboter
zaden en pitjes
voor de notenboter:
150 gram okkernoten
30 ml zonnebloemolie
Leg de noten (zonder schaal) op een bakplaat met bakpapier. Rooster de noten gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Schep halverwege de baktijd de noten om.
Laat de noten afkoelen en rol ze door je handen, zo zullen de meeste velletjes van de noten er af vallen. Doe ze in de keukenmachine en mix ze fijn. Voeg de zonnebloemolie toe. Mix verder tot je een homogeen mengsel krijgt.
afwerking:
Vul de halve kokosnoot afwisselend met de notenboter en de zaden en pitten.