Lasagna met spinazie en gedroogde tomaten
500 gram bladspinazie
3 teentjes look, gesnipperd
1 rode ui, gesnipperd
1 rode ui, in ringen gesneden voor de afwerking
150 gram gedroogde tomaten
50 gram gedroogde tomaten, voor de afwerking
250 gram champignons, in schijfjes, gebakken
50 gram champingons, in schijfjes, voor de afwerking
enkele blaadjes (Mexicaanse) dragon, gesnipperd
300 ml bechamelsaus
100 gram gratinkaas
10 vellen verse lasagna
olijfolie
boter
Stoof de spinazie aan met de gesnipperde rode ui en look in boter. Roer goed om tot de spinazie geslonken is.
Leg in een ovenschaal afwisselend een laag spinazie, een vel lasagna, een laag bechamelsaus met gebakken champignons en gedroogde tomaten en een vel lasagna. Sluit af met spinazie, gedroogde tomaten, rode uiringen, champignons in schijfjes, gesnipperde dragon en gratinkaas. Besprenkel de champignons met olijfolie.
Bak de lasagna gedurende 25 minuten op 175 graden in de oven.