Cupcake met pompoen en zoete aardappel

200 gram zoete aardappel, in blokjes gesneden

200 gram pompoen, in blokjes gesneden

200 gram zelfrijzende bloem

1 eetlepel kaneel

4 steranijs

1 theelepel foelie

2 eieren

50 gram gesmolten boter

30 gram suiker

2 zakjes vanillesuiker

1 appel, geschild en in schijfjes gesneden

amandelschilfers

boter


Rooster de zoete aardappel en pompoen, bestrooid met kaneel, steranijs en foelie, in de voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 40 minuten.

Verwijder de kruiden en mix de groenten. Meng met de bloem en suiker. Meng daarna de eieren en boter onder het deeg en laat 1 uur rusten op een warme plek.

Doe het deeg in cupcakevormpjes, leg schijfjes appel bovenaan het deeg en bestrooi met vanillesuiker en amandelschilfers en leg er een klontje boter op.

Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.