Penne met herfstgroenten
1 kilo pompoen naar keuze (hier butternut en hokkaido), in blokjes gesneden
1 sjalot, gesnipperd
3 takjes rozemarijn
4 teentjes look
400 gram tomaten, in blokjes gesneden
150 gram kastanjechampignons, in partjes gesneden
1 theelepel tijm
250 gram penne
olijfolie
boter
blokjes mozarella
water
Leg de pompoenblokjes met de look en rozemarijn op een bakplaat met bakpapier bekleed. Bestrooi met tijm en besprenkel met olijfolie. Rooster 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Verwijder de takjes rozemarijn.
Stoof de gesnipperde sjalot aan in olijfolie, voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten stoven.
Houd enkele blokjes pompoen apart voor decoratie. De rest voeg je aan de tomatensaus toe samen met de geroosterde look. Laat even doorkoken en mix de saus. Indien de saus te dik is, kan je deze wat aanlengen met water.
Bak de kastanjechampignons aan in een aparte pan, voorzien van voldoende boter, op een heet vuur.
Kook de pasta beetgaar en giet ze af. Doe de pasta in een ovenschotel. Roer onmiddellijk de pompoensaus erdoor en de gebakken champignons. Verdeel de mozarellablokjes over en plaats de schotel nog 20 minuten in de oven op 180 graden.