Aspergekroketjes met daslook

200 gram asperges, beetgaar gekookt, uitgelekt en kookvocht bijhouden (400 ml)

30 gram boter

30 gram bloem

1 teentje look, fijn gesnipperd

1 sjalot, fijn gesnipperd

2 blaadjes daslook, fijn gesnipperd

half handje peterselie, fijn gesnipperd

1 blokje groentebouillon

5 gelatineblaadjes

peper

muskaatnoot

3 eiwitten

bloem

paneermeel


Snijd de gekookte asperges in blokjes. Smelt de boter in een kookpot en voeg de sjalot toe. 

Voeg de bloem toe. Blus met een beetje aspergevocht en roer de roux goed met een garde. In totaal voeg je 400 ml vocht toe. Als je niet beschikt over zoveel kookvocht van de asperges, gebruik je nog wat melk.

Voeg het verkruimeld groentebouillonblokje, de look, de peterselie en daslook toe en kruid met peper en muskaatnoot.

Week de gelatine kort in lauw water en knijp ze goed uit. Roer ze goed door de aspergemassa. Giet deze in vormpjes of in een diepe schaal.

Laat een nachtje afkoelen in de koelkast. 

Haal de vormpjes eerst door bloem, dan door eiwit en daarna voor paneermeel. Dit doe je twee keer.

Bak de aspergekroketjes in de frituurpan op 170 graden. De kroketjes zijn klaar als ze drijven.