Stoofpotje van kip met Leffe en peperkoek

1,5 kilo hoevekip

1 prei, gesnipperd

1 ui, gesnipperd

150 gram ontbijtspek, in fijne reepjes gesneden

750 ml donkere Leffe

150 ml bouillon van de kip

2 sneetjes peperkoek, besmeerd met mosterd

1 eetlepel bloem

1 eetlepel tijm

2 blaadjes laurier

water

boter

peper

zout

Doe de kip met de prei in een kookpot en vul aan met water tot de kip onder staat. Kook de kip gedurende 1,5 uur.

Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Houd 150 ml bouillon apart. Haal het kippenvlees van het karkas.

Stoof de gesnipperde ui in boter in een diepe kookpan. Voeg het kippenvlees en spek toe en kruid met peper en zout. Bestrooi met bloem, roer goed door en laat nog vijf minuten stoven op een matig vuur.

Voeg de tijm en laurier toe en schenk de Leffe en bouillon over het vlees. Leg de peperkoek met mosterd er bij en laat een uur pruttelen.