Paksoi

Planten

Zaai maximaal 1 centimeter diep bij 12 tot 25 graden, vanaf half juni tot eind augustus. 

Deze groenten houden er niet van om verplant of verspeeld te worden. Je zaait dus best de paksoizaden  in volle grond. Zaai om de 25 centimeter in volle grond en houd de zaden goed vochtig.


Verzorging

Voorzie voldoende compost. Bij droog weer geef je wat water en haal je dood of geel blad weg.

Bescherm tegen rupsen en vlinders. Het koolwitje legt graag zijn eitjes op het blad.


Groeihoogte

15 tot 25 centimeter


Winterhard

Neen.


Snoeien

---


Bloei

Vroege zomer.


Bestuiving

---


Oogst

Na 7 tot 8 weken.

Van paksoi kan je  ook alleen het buitenste blad oogsten, maar het is gebruikelijk om de hele kroppen te oogsten.

Oogst de eerste als ze nog vrij klein zijn en laat de andere kroppen nog even staan om verder uit te groeien. 


Extra info

Paksoi of Pak Choy is een snelgroeiende Chinese bladkool met een zachte smaak. De plant hoort dus bij de koolfamilie - of de kruisbloemigen.
De groente is zeer geliefd in oosterse landen en bijzonder geschikt om mee te roerbakken en te combineren met allerlei oosterse kruiden.  

De bloemen van paksoi zijn eetbaar.

Receptjes met paksoi