Scampi met tomatensalsa en guacamole

300 gram scampi, gepeld en ontdarmd

1 sjalot, gesnipperd

1 teentje look, gesnipperd

4 tomaten, in blokjes gesneden

2 takjes platte peterselie, enkel de blaadjes

1 eetlepel citroensap

1 theelepel cayennepeper

boter

peper

zout


voor de guacamole:

1 advocado, het vruchtvlees

1 eetlepel zure room

1/2 chilipeper, zeer fijn gesnipperd

sap van 1/2 citroen

1 teentje look, gekneusd


Prak het vruchtvlees van de advocado en roer het citroensap er door. Meng met de zure room, de gekneusde look en chilipeper.

Stoof de helft van de sjalot kort aan in boter met de looksnipper. Voeg de scampi toe en bak kort aan.

Maak de tomatensalsa: meng de tomatenblokjes met een eetlepel citroensap, de andere helft van de gesnipperde sjalot, cayennepeper, platte peterselie en kruid naar wens met peper en zout.

Serveer de scampi met de tomatensalsa en de guacamole.