Ovenschotel met groenten
1 kilo gemengd gehakt
200 gram wortelen, geschild en in kleine stukjes gesneden
300 gram prei, in kleine stukjes gesneden
200 gram selder, in kleine stukjes gesneden
1 rode paprika, in stukjes gesneden
250 ml tomatensaus
1 kilo aardappelen
100 ml groentebouillon
1 eetlepel kruidenkaas
50 gram gemalen kaas
melk
peper
zout
muskaatnoot
boter
Bak het gehakt rul in boter. Stoof de groenten in een aparte kookpan in boter. Voeg groentebouillon toe en laat 15 minuten sudderen. Meng de kruidenkaas en tomatensaus onder de groenten en laat nog 5 minuten koken.
Kook de aardappelen gaar, pureer, voeg melk, peper, muskaatnoot en boter toe. Meng tot een smeuige puree.
Doe het gehakt in een ovenschaal, daarop de groenten en dan de puree. Bestrooi met de gemalen kaas.
Gratineer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.