Konijn op Luikse wijze met spek en champignons

4 konijnenbouten

250 gram champignons, in schijfjes gesneden

5 sjalot, gesnipperd

1 donkere Leffe

400 ml wildfond

150 gram spekblokjes

2 eetlepels Luikse stroop

1 eetlepel mosterd

2 blaadjes laurier

1 eetlepel tijm

1 eetlepel bloem

boter

peper

zout


Bak de konijnbouten aan in boter, kruid naar wens met peper en zout. Bestrooi met bloem en voeg de sjalot en spekblokjes toe. Roerbak gedurende vijf minuten. 

Voeg de wildfond, luikse stroop, mosterd en de Leffe toe. 

Voeg de tijm en laurier toe en laat 1,5 uur sudderen. Indien gewenst kan je de saus indikken met sausbinder. 

Bak de champignons goudbruin in ruim boter.

Serveer het konijn met de gebakken champignons.