Romige kip met witloof en kaas

2 kipfilets, in reepjes gesneden

4 klossen witloof, elke klos in 2 gesneden

1 sjalot, gesnipperd

2 teentjes look, gesnipperd

100 ml witte wijn

100 ml volle room

½ theelepel mosterd

30 gram melkerijboter

30 gram bloem

200 ml groentebouillon

100 gram gemalen kaas

100 ml volle melk

1 eetlepel tijm

1 eetlepel oregano

boter

peper

zout


Leg het witloof in een ingevette ovenschaal. Kruid naar wens met peper en zout en schenk de witte wijn er over. Gaar in de oven gedurende 30 minuten, in een voorverwarmde oven bij 180 graden.

Bak de kip goudbruin in de pan met boter, kruid met peper en zout. Maak een roux in een steelpannetje, met boter en bloem. Voeg de groentebouillon en melk toe en roer tot een gladde saus. Voeg de gesnipperde sjalot en look toe aan de saus, alsook mosterd, tijm en oregano. Schik de kip bij het witloof, schenk de saus er bij en strooi de gemalen kaas over de schotel. Laat de ovenschotel nog 30 minuten garen en gratineren in de oven.