Tiramisu met chocolade

voor de chocomousse:

100 gr pure chocolade

2 eigelen

4 eiwitten, opgeklopt met 20 gr bloemsuiker

30 gr boter

50 ml room


Smelt de boter en giet de room en chocolade erbij.

Als de chocolade gesmolten is, roer je het eigeel eronder.

Laat het chocolademengsel op kamertemperatuur komen. Daarna pas meng je voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoor.


voor het mascarponemengsel:

250 gr mascarpone

30 gr suiker

3 eieren, eigeel en eiwit gesplitst


Klop het eiwit stijf.

Meng het eigeel met de suiker tot een romig mengsel. Voeg daarna de mascarpone toe. Voeg beide mengsels samen en roer voorzichtig om tot een luchtig mengsel.


voor de tiramisu:

speculoos

1 kopje sterke koffie

slagroom en chocoladeschilfers


Leg een laagje mascarponemengsel in een glas.

Dop de speculoos snel in de koffie en leg deze op het mascarponemengsel, vervolgens een laagje chocomousse.

Herhaal dit enkele lagen. Werk af met verse slagroom en versier met chocoladeschilfers.