Wafels naar recept Tante Stien
300 ml water (vittel)
1 fles melk
snuifje zout
snuifje kaneel
½ pond suiker
3 pakjes vanillesuiker
½ pond boter
1 kilo bloem
1 lepel vanillepoeder (Imperial puddingpoeder)
½ kop water
1 klontje suiker
1 pakje verse gist
5 eierdooiers
5 eiwitten
Rum of Grand Marnier naar wens
Breng het water met de melk aan de kook met een snuifje zout. Neem van het vuur en voeg een half pond melkerijboter en een snuifje kaneel toe. Voeg de suiker en vanillesuiker toe, alsook de bloem. Roer tot een glad deeg en laat afkoelen.
Voeg vanillepoeder toe.
Breng 1/2 kop water aan de kook en laat een klontje suiker hier in smelten. Voeg de gist toe na het koken.
Voeg de 5 eierdooiers toe aan het deeg. Naar wens rum of Grand Marnier toevoegen.
Klop het eiwit stijf en spatel deze door het beslag. Laat een half uur rijzen op een warme plaats.
Bak de wafels in het wafelijzer.