Tomaten-saffraansoep

1 gele courgette, in blokjes gesneden

10 tomaten, gehalveerd

1 ui, gesnipperd

2 pastilles saffraanpoeder

1 takje tijm

1 blaadje laurier

1 blokje groentebouillon

olijfolie

boter

peper 

zout

1 liter water

naar wens: gehaktballetjes

decoratie: Griekse basilicum


Leg de tomaten met de snijkant naar boven, samen met een gesnipperde ui, op een bakplaat. Kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie en rooster gedurende 40 minuten in de oven op 180 graden. Schenk de tomaten in een kom en mix ze.

Stoof de courgetteblokjes aan in boter.

Voeg na een vijftal minuten de gemixte tomaten, water, laurier, tijm en de bouillon toe. Laat 15 minuten koken, verwijder de tijm en laurier, voeg de saffraan toe en mix de soep. 

Voeg verse gehaktballetjes toe en gaar deze in de soep. 

Dien op met Griekse basilicum.