Parelhoenfilet met dragonsaus en champignons

6 parelhoenfilets

250 gram kastanjechampignons, in schijfjes gesneden

2 sjalot, gesnipperd

1 bosje dragon, de blaadjes fijn gesnipperd

1 deciliter kippenbouillon

1 theelepel mosterd

1 centiliter porto

1 laurierblad

200 ml volle room

boter

peper

zout

Kruid de parelhoenfilets met peper en zout. Bak de filets goudbruin in boter in de pan. Haal de filets uit de pan.

Stoof in dezelfde pan de sjalot aan in het overgebleven bakvet. Voeg de porto toe en laat deze verdampen. Schenk de kippenbouillon, mosterd, laurierblad en room erbij. Laat de saus inkoken tot de helft, leg de filets in de saus en laat ze verder garen gedurende 10 minuten. Haal de laurier uit de saus en roer de gesnipperde dragonblaadjes er door.

Bak de champignons in ruim boter.

Serveer de parelhoen met de saus en de champignons.