Griekse basilicum

Planten

Voorzaaien achter glas vanaf april. Het is een lichtkiemer, bedek de zaden niet met aarde.

Vochtig houden. Vanaf half mei in volle grond of in bloembakken buiten plaatsen op een zonnige en beschutte plaats, in goed doorlaatbare grond.


Verzorging

Laat de plant nooit uitdrogen.

De plant heeft minstens 5 tot 6 uur zonlicht nodig.


Groeihoogte

20 cm tot 80 cm.


Winterhard

Neen.


Snoeien

De stengeltoppen worden regelmatig ingekort om de vertakking in de spruit op te wekken. 


Bloei

Juni - september.


Bestuiving

-


Oogst

Pluk het blad vanaf de top regelmatig om de doorgroei van het blad te bevorderen. Kan het hele jaar door geoogst worden.


Extra info

Griekse basilicum is kleiner dan de groene basilicum die we kennen. De bladeren zijn wat fijner en ook de smaak is wat meer uitgesproken.

Is zeer populair is binnen de Italiaanse en Mediteraanse keukens. Lekker in combinatie met tomaten, aubergines, courgette, look en kaas. 

Gebruik Griekse Basilicum koud in pesto, salades en in salade Caprese. Omdat Griekse Basilicum veel smaak verliest tijdens het koken, kunt u het beter niet te lang laten meekoken. Kan wel op het laatste moment worden toegevoegd aan warme gerechten. Voeg Griekse Basilicum vers en fijn gesneden op het laatst toe aan pastasauzen, soepen, marinades, omeletten en op pizza's.

Ook de bloem is eetbaar.

Receptjes met Griekse basilicum