Focaccia met kerstomaten en rozemarijn

300 gr bloem

21 gr verse gist

1 theelepel zout

1 eetlepel suiker

1 eetlepels olijfolie

200 ml lauw water

voor de afwerking:

verse rozemarijn, gesnipperd

zeezout

olijfolie

kerstomaten, gehalveerd


Kneed alle ingrediënten voor het deeg 15 minuten met deeghaken. Laat het deeg in de kom en bedek met plastiek folie. Laat 1 uur rijzen. Het deeg zal zich verdubbelen.

Na het rijzen verdeel je het deel in porties, je drukt de lucht er uit en maakt er bolletjes van. Leg ze op een bakplaat en bedek met een propere theedoek. Laat 20 minuten rusten.

Verdeel over elke focaccia een mengsel van olijfolie, rozemarijn en zeezout. Druk de kerstomaten in het deeg.

Bak 18 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Je kan de focaccia's 2 dagen bewaren of invriezen.