Moussaka

2 aubergines, in plakken gesneden

400 gram tomaten, gepeld

400 gram aardappelen, gekookt en in plakjes gesneden

400 gram gehakt

1 ui gesnipperd

2 teentjes look, gesnipperd

1 eetlepel tijm

1 theelepel gemalen kaneel

30 gram boter

30 gram bloem

200 ml volle melk

peper

nootmuskaat

olijfolie


Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en grill kort aan in de pan.

Stoof de ui en look aan in olijfolie en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul. 

Voeg de gepelde tomaten toe en kruid met tijm en kaneel. Laat 20 minuten sudderen.

Maak een bechamelsaus met bloem, boter en melk. 

Leg in een ovenschaal afwisselend een laag aardappelen, aubergineplakken, gehaktsaus en bechamelsaus. 

Bak de moussaka gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.