Chinese bieslook

Planten

Om te kiemen hebben de zaden koude nodig. Zaaien vanaf midden maart tot augustus of achter glas kan je het ganse jaar door zaaien.

Planten op een zonnige standplaats.


Verzorging

Voldoende water geven.


Groeihoogte

40 centimeter.


Winterhard

Meerjarig. Sterft af in de winter en in februari - maart komt de plant weer boven.


Snoeien

Om de bladgroei te bevorderen, moet je de bloemstengels verwijderen.


Bloei

Mei - juli.


Bestuiving

---


Oogst

Lente - zomer - herfst.


Extra info

De soort is verwant aan bolgewassen zoals ui, prei, knoflook. Het blad van Chinese bieslook is in tegenstelling tot bieslook grover en breder. De steeltjes zijn plat, in plaats van rond. De plant heeft een lichte knoflookachtige smaak.

De smaak van knoflookbieslook is te plaatsen tussen bieslook en een mild knoflook aroma. De wortels zijn heerlijk pittig voor winterbereidingen. Van de Chinese bieslook gebruikt men bij voedselbereiding over het algemeen de jonge dunne stengels. Deze worden dan door een bakbeslag gehaald, gefrituurd en geserveerd met een saus. Chinese bieslook wordt in de meeste gerechten gebruikt als kruiderij en bevordert de eetlust en spijsvertering. In de Chinese keuken wordt het ook toegepast om haar vochtafdrijvende werking.

De Chinese bieslook heeft meer warmte nodig dan gewone bieslook.

Hij groeit ook trager dan gewone bieslook. Om te kiemen hebben de zaden kou nodig.

Dit ras is meerjarig en groeit ook weer uit als ervan gesneden wordt.

Eetbare bloem: De gesloten bloemknopjes zijn in China een duurbetaalde delicatesse vanwege hun honingachtige aroma.