Vispannetje met zoete aardappelpuree
200 gram zeewolffilet, in blokjes gesneden
200 gram zalmfilet, in reepjes gesneden
200 gram gekookte mosselen
150 ml mosselvocht
800 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
200 gram wortelen, geschild en in blokjes gesneden
2 sjalot, gesnipperd
2 teentjes look, gesnipperd
200 ml volle room
50 gram boter
100 gram gratinkaas
peper
zout
nootmuskaat
Kook de zoete aardappel gaar in gezouten water. Giet af en pureer. Voeg boter toe. Kruid naar wens met peper, nootmuskaat en zout.
Stoof de sjalot, wortel en look aan in boter. Voeg het mosselvocht en de room toe en laat inkoken tot de helft. Kruid naar wens met peper en zout.
Doe de zoete aardappelpuree in een spuitzak en spuit aan de randen van een ovenschotel toefjes puree. Verdeel de vis en mosselen in het midden van de schotel en overgiet met de saus. Verdeel de gratinkaas over de schotel.
Gaar gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven bij 180 graden. Gratineer kort tot je een goudbruin korstje bekomt.