Vispannetje met zoete aardappelpuree

200  gram zeewolffilet, in blokjes gesneden

200 gram zalmfilet, in reepjes gesneden

200 gram gekookte mosselen

150 ml mosselvocht

800 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden

200 gram wortelen, geschild en in blokjes gesneden

2 sjalot, gesnipperd

2 teentjes look, gesnipperd

200 ml volle room

50 gram boter

100 gram gratinkaas

peper

zout

nootmuskaat


Kook de zoete aardappel gaar in gezouten water. Giet af en pureer. Voeg boter toe. Kruid naar wens met peper, nootmuskaat en zout.

Stoof de sjalot, wortel en look aan in boter. Voeg het mosselvocht en de room toe en laat inkoken tot de helft. Kruid naar wens met peper en zout.

Doe de zoete aardappelpuree in een spuitzak en spuit aan de randen van een ovenschotel toefjes puree. Verdeel de vis en mosselen in het midden van de schotel en overgiet met de saus. Verdeel de gratinkaas over de schotel. 

Gaar gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven bij 180 graden. Gratineer kort tot je een goudbruin korstje bekomt.