Blanket met kipfilet en witloof
1 kilo kipfilet, in blokjes gesneden
500 gram witloof, gesnipperd
250 gram champignons, in schijfjes gesneden
2 stengels selder, gesnipperd
2 eetlepels vloeiende bloem
1 eetlepel honing
200 ml melk
200 ml kippenbouillon
peper
zout
nootmuskaat
boter
decoratie: gesnipperde peterselie
Bak de kip en witloofsnippers aan in boter. Kruid met peper en zout en voeg een eetlepel honing toe. Laat bakken tot alles gaar is.
Bak de champingons aan in boter in een aparte pan, voeg de selder toe en laat 10 minuten stoven. Bestrooi met de bloem en laat kort al roerende bakken.
Blus met de kippenbouillon en melk. Laat al roerende inkoken tot een gladde saus. Kruid met peper en muskaatnoot.
Voeg de kip met het witloof toe aan de saus.
Serveer met gesnipperde peterselie.