Blanket met kipfilet en witloof

1 kilo kipfilet, in blokjes gesneden

500 gram witloof, gesnipperd

250 gram champignons, in schijfjes gesneden

2 stengels selder, gesnipperd

2 eetlepels vloeiende bloem

1 eetlepel honing

200 ml melk

200 ml kippenbouillon

peper

zout

nootmuskaat

boter

decoratie: gesnipperde peterselie


Bak de kip en witloofsnippers aan in boter. Kruid met peper en zout en voeg een eetlepel honing toe. Laat bakken tot alles gaar is.

Bak de champingons aan in boter in een aparte pan, voeg de selder toe en laat 10 minuten stoven. Bestrooi met de bloem en laat kort al roerende bakken.

Blus met de kippenbouillon en melk. Laat al roerende inkoken tot een gladde saus. Kruid met peper en muskaatnoot.

Voeg de kip met het witloof toe aan de saus.

Serveer met gesnipperde peterselie.