Appelcake met banketbakkersroom
Voor de cake:
2 appelen, geschild en in blokjes gesneden
125 gram zelfrijzende bloem
1 zakje bakpoeder
2 eieren
100 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
50 gram melkerijboter op kamertemperatuur
Voor de banketbakkersroom:
1 eidooier
15 gram maizena
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
200 ml volle melk
Kluts de eidooier samen met 50 gram suiker, maizena en 1 zakje vanillesuiker. Voeg 200 ml volle melk toe en verwarm de massa. Roer tot je een stevige banketbakkersroom bekomt.
Laat afkoelen en doe in een spuitzak.
Maak het cakedeeg met de zelfrijzende bloem, bakpoeder, 2 eieren, suiker, vanillesuiker en de boter. Mix het deeg tot een gladde massa.
Schep de appels door het beslag.
Beboter en bebloem een bakvorm of bekleed de bakvorm met bakpapier. Stort het deeg in een bakvorm. Spuit de banketbakkersroom in lijnen over de cake.
Bak de cake gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven bij 180 graden.