Stroganoffschotel met kip

6 kipfilets, in repen gesneden

1 ui, gesnipperd

2 paprika, in blokjes gesneden

3 teentjes look, gesnipperd

250 gram champignons, in schijfjes gesneden

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel gerookt paprikapoeder

1 theelepel paprikapoeder

2 eetlepels tomatenpuree

200 ml kippenbouillon

200 ml zure room

100 ml vodka

boter

peper

zout

decoratie: gesnipperde peterselie


Bak de kip goudbruin in boter gedurende 5 minuten, kruid met peper en zout. Haal de kip uit de pan en stoof in dezelfde pan de paprika, look, champignons en ui. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en gerookt paprikapoeder. Schenk de bouillon, vodka, tomatenpuree en zure room erbij. Voeg de kip toe aan de saus en laat nog 5 minuten garen. Serveer met gesnipperde peterselie.