Stroganoffschotel met kip
6 kipfilets, in repen gesneden
1 ui, gesnipperd
2 paprika, in blokjes gesneden
3 teentjes look, gesnipperd
250 gram champignons, in schijfjes gesneden
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels tomatenpuree
200 ml kippenbouillon
200 ml zure room
100 ml vodka
boter
peper
zout
decoratie: gesnipperde peterselie
Bak de kip goudbruin in boter gedurende 5 minuten, kruid met peper en zout. Haal de kip uit de pan en stoof in dezelfde pan de paprika, look, champignons en ui. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en gerookt paprikapoeder. Schenk de bouillon, vodka, tomatenpuree en zure room erbij. Voeg de kip toe aan de saus en laat nog 5 minuten garen. Serveer met gesnipperde peterselie.