Ovenschotel met bloemkoolgratin en zoete aardappel

700 gram gemengd gehakt

1 bloemkool, in stukken gesneden

700 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden

2 teentjes look, gesnipperd

1 sjalot, gesnipperd

1 eetlepel Provençaalse kruiden

melkerijboter

50 gram bloem

100 gram gemalen kaas

200 ml volle melk

peper

muskaatnoot


Kook de bloemkool gaar in water en giet af. Kook de zoete aardappelen gaar in water.

Giet de zoete aardappelen af en prak ze, kruid naar wens met peper en muskaatnoot.

Bak het gehakt rul in boter samen met de look en sjalot. Kruid met de Provençaalse kruiden.

Maak een kaassaus met 50 gram melkerijboter, bloem, melk en de gemalen kaas. Kruid met peper en muskaatnoot.

Schep de zoete aardappel in een ovenschaal, verdeel het gehakt er over en dan de bloemkool. Schenk de kaassaus over de bloemkool.

Gratineer de schotel in de oven.