Vispannetje met asperges en dille
250 gram witte asperges, geschild en in stukken gesneden
250 gram groene asperges, enkel de onderste 4 cm geschild en in stukken gesneden
250 gram zalmfilet
250 gram kabeljauwfilet
1 ui, gesnipperd
2 teentjes look gesnipperd
3 takjes dille, gesnipperd
200 ml volle room
150 ml witte wijn
1 blokje visbouillon
olijfolie
peper
zout
Zet de witte asperges in koud water op het kookvuur, eens het water kookt, zet je het vuur af en laat je ze 10 minuten staan. Voor de groene asperges doe je hetzelfde maar slechts 4 minuten. Giet af en laat goed uitlekken.
Fuit de ui in olijfolie. Doe de look erbij en laat kort meestoven. Blus met witte wijn en laat inkoken.
Voeg de room en visbouillon toe en laat 10 minuten inkoken. Kruid naar wens met peper en zout.
Plaats in een ovenschaal de vis en asperges. Schenk de saus erover en laat 20 minuten in een voorverwarmde oven garen op 180 graden.
Garneer met gehakte dille.