Winterschotel met gehakt

600 gram gemengd gehakt

300 gram pompoen, in blokjes gesneden

3 tomaten, gevild en in stukken gesneden

2 teentjes look, gesnipperd

300 gram zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

300 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

100 ml volle melk

50 gram gratinkaas

peper

zout

muskaatnoot

1 eetlepel boter

olijfolie


Kook de aardappelen samen met de zoete aardappel gaar. Prak fijn, voeg melk toe en boter, kruid naar wens met peper en muskaatnoot en meng tot een smeuïge puree.

Stoof de pompoen gaar in olijfolie, voeg de gesnipperde look en de tomaten toe en laat nog vijf minuten stoven. Doe de groenten in een ovenschaal.

Bak het gehakt rul en doe deze in de ovenschaal op de groenten. Bedek met de puree en strooi er gratinkaas over.

Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot een goudbruin korstje verschijnt.