Pizza met gegrilde groente

pizzadeeg

200 gr 00-bloem

100 gr lauwwarm water

18 gr verse gist

2 el olijfolie

1 theelepel zout

1 snuifje suiker

Doe de bloem in een mengkom en maak er een kuiltje in. Meng het zout, de olijfolie en de suiker erdoor. Los de gist op in het lauwwarme water en giet dit bij de bloem.

Meng goed tot een glad deeg. Laat het deeg minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.

Daarna wikkel je het deeg in plastiek folie en bewaar je het in de koelkast tot gebruik. Een avond van tevoren maken, maakt je pizza extra luchtig en krokant.


Basissaus voor pizza

1 kg tomaten, gevild en ontdaan van pitjes

1 takje rozemarijn

1 takje tijm

3 teentjes look, gesnipperd

1 ui, gesnipperd

1 el suiker

olijfolie

Stoof de ui en de look in olijfolie. Voeg de tomaten en kruiden toe en laat 15 min doorkoken.

Haal het takje rozemarijn en het takje tijm er uit en mix de saus.

Schenk in gestereliseerde bokalen en laat omgekeerd afkoelen.


1 aubergine, in dunne plakjes gesneden en gegrild op de grillpan

1 gele courgette, in dunne plakjes gesneden en gegrild op de grillpan

1 rode ui, in ringen gesneden

rucola

mozarella

oregano


Druk het deeg plat tot de ideale dikte. Werk van het midden naar de rand toe.

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bestrijk het pizzadeeg met een dunne laag basissaus voor pizza, daarna de gegrilde groente, mozarella en oregano. Bak de pizza 12 minuten in de oven. 

Garneer met ringen rode ui en rucola.