Ossobuco

4 wortelen, in blokjes gesneden

4 tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden

4 stengels witte selder, in blokjes gesneden

2 uien, gesnipperd

4 teentjes look, gesnipperd

200 ml witte wijn

200 ml kalfsfond

1 theelepel oregano

2 blaadjes laurier

2 takjes tijm

8 kalfsschenkels

1 eetlepel bloem

olijfolie

peper

zout


Stoof de groenten aan in olijfolie.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep de groenten in een ovenschaal met deksel. Kruid de kalfsschenkels met peper en zout en bestuif met bloem.

Bak de kalfsschenkels kort aan op een hoog vuur in olijfolie. Leg ze op de groenten.

Blus de braadresten van het vlees met de witte wijn en doe er laurier, oregano en tijm bij. Laat de saus tot de helft inkoken en voeg kalfsfond toe.

Schenk de saus bij het vlees. Dek af en laat 2 uur garen in de oven. Draai het vlees halverwege de gaartijd om.