Aspergesla

Planten

Zaaien van april tot juni, kan in volle zon of half schaduw. 

Een centimeter diep zaaien. Kiemt best tussen de 6 en 18 graden. Zaai ze net zoals sla. 

Verspeen als ze stevig genoeg zijn en plant ze half mei uit in volle grond, 25 centimeter uit elkaar, want ze worden vrij groot.


Verzorging

Bij droog weer water geven. Voorzie slakkenkorrels.

Bemest met compost in het plantgat. Een goede bodemvruchtbaarheid zorgt voor mooie en forse planten.


Groeihoogte

40 tot 60 centimeter.


Winterhard

Neen.


Snoeien

Neen. 


Bloei

---


Bestuiving

---


Oogst

De stengels oogst je als ze 25 tot 45 centimeter hoog zijn. Het blad vanaf 5 weken, de stengel rond 8 tot 10 weken.


Extra info

Aspergesla is een aziatische slasoort, het is een sla waarvan je de stengel eet. Wordt geschild en gekookt en gegeten net zoals asperges.

Het blad is steviger en bitterder van smaak dan sla. Lekker in stamppot, soep, een stoofpotje of wok, dan lijkt het op asperges.

Schil de stengels en eet ze als rauwkost. Nootachtige smaak, tussen sla en bladselderij. De structuur is als een komkommer zonder zaadjes. Ook te gebruiken als vervanging van komkommer.

Receptjes met aspergesla