Pasta met butternut, prei en champignons

1 kleine butternut, geschild en in kleine blokjes gesneden

1 prei, in ringen gesneden

200 gram champignons

1 eetlepel gesnipperde peterselie

100 gram boter

2 eetlepels bloem

200 ml volle melk

100 gram gemalen kaas

50 gram gratinkaas

2 eetlepels pompoenpitten

200 gram pasta

olijfolie

boter

peper

muskaatnoot

zout


Marineer de champignons in ruim olijfolie met de gesnipperde peterselie gedurende 30 minuten en grill ze in de grillpan.

Stoof de prei en pompoen gaar in boter, kruid met peper en zout.

Maak een kaassaus met de boter, bloem, melk en de geraspte kaas, kruid met peper en muskaatnoot. Kook de pasta beetgaar.

Doe de pasta met de groenten en de kaassaus in een vuurvaste schotel. Bestrooi met gratinkaas, de pompoenpitten en gratineer in de oven.